קורס בינה מלאכותית מתחילים

ימים
שעות
דקות
שניות

איך להשתמש בתפריט המהיר בסמארטפון? הדרכה וחדשות / עדכוני דיגיטל

הדרכה על רכיבי התפריט המהיר של הסמארטפון – כיצד להשתמש בו בצורה יעילה ומפגש בנושא חדשות / עדכוני דיגיטל מהתקופה האחרונה

נושאי ההרצאה

מפגש עדכוני טכנולוגיה 

הרצאה על התפריט המהיר / מרכז הבקרה של הטלפון הנייד.

התפריט המהיר / מרכז הבקרה

  • הגעה לתפריט המהיר, המכשיר צריך להיות דלוק. – באנדרואיד – בהחלקה כלפי מטה מהקצה העליון של המכשיר (ממש מהפלסטיק של המכשיר), באייפונים הישנים – בהחלקה מלמטה למעלה, באייפונים החדשים – בהחלקה מהצד-למעלה (פינה עליונה) כלפי מטה. 
  • מעבר להגדרות הרכיב – לחיצה ארוכה על כל רכיב בתפריט המהיר תעביר אותנו להגדרות נוספות (באנדרואיד) או תרחיב מידע אודותיו (באייפון).
  • עובד גם כשהמכשיר נעול  – התפריט המהיר יכול לעבוד חלקית גם ללא פתיחת הססמא במכשיר. לכן נוכל להדליק פנס גם בטלפון שאינו שלנו אך לא נוכל לצפות במידע אישי בטלפון של מישהו אחר.
 

פירוט על רכיבי מרכז הבקרה / ההגדרות המהירות

  1. וויפי – Wi-Fi – בחירת רשת הוויפי הזמינה באזור. מומלץ לרוב להשאיר דלוק אלא אם כן רשת הוויפיי לא יציבה.
    מומלץ להשאיר תמיד דולק על מנת שהטלפון יוכל "לנוח" כשמתאפשר חיבור לוויפיי.
    במקרים בהם יש רשת וויפיי לא יציבה (לפעמים יופיע סימן שאלה / סימן קריאה לצד הסמל של הוויפיי שמסמן שהרשת לא יציבה), ניתן לכבות את הוויפי ולגלוש ברשת דרך הנתונים הסלולריים המגיעים עם חבילת הגלישה
    הרחבה על WIFI: וויפי זו טכנולוגיה להעברת נתונים המאפשרת למכשירים אלקטרוניים להעביר נתונים באופן אלחוטי במרחב באמצעות גלי מיקרו. טווח השידור מגיע עד עשרות מטרים.
    הWIFI מאפשר לטלפון לנוח ע"י משיכת נתונים ממקור קרוב (מאשר מהאנטנות הסלולריות הרחוקות הפרוסות ברחבי העיר). זו הסיבה שבגללה גיבויים של תמונות וסרטונים יבוצעו רק כאשר המכשיר מחובר לWIFI (דורש הרבה אינטרנט ויכול לתפוס את כל החבילה הסלולרית).
    מקור השם וויפי – שלא כמו שחושבים בטעות, Wi-Fi אינו קיצור של Wireless Fidelity אלא המונח הומצא על ידי חברת שיווק לבקשתה של תעשיית הרשתות האלחוטיות שחיפשו מונח ידידותי למשתמש (במקום השם הרשמי שהוא – IEEE 802.11).
  2. נתונים סלולרים – Cellular Data – בחירת הרשת הסלולרית (לרוב – אוטומטית) לחיצה ארוכה תראה את נפח השימוש.  אפשר לכבות נתונים סלולריים (בחו"ל, או בטיסה למשל) ולהשאיר את ה-וויפי פתוח. מומלץ להשאיר דלוק.
  3. פנס – Torch – הדלקה וכיבוי הפנס. אין צורך לשחרר את המכשיר מנעילה.
  4. בטריה /  חיסכון בחשמל – מעבר למצב חיסכון בחשמל שבו הטלפון "מנתק" מערכות לא חיוניות כדי לחסוך בסוללה – כלומר, מוריד את עוצמת הבהירות של המסך, בודק לעיתים רחוקות יותר הודעות ועוד. לחיצה ארוכה מראה פרטים על רמת הטעינה ומצב הבטריה. מומלץ לרוב להשאיר כבוי אלא אם יש צורך.
  5. סיבוב מסך – Auto-Rotate / Portrait – ניהול אופן התצוגה של המכשיר – מותאמת למצב הטלפון או נעולה במצב אנכי (פורטרט) או במצב אופקי (Landscape). לחיצה ארוכה מעבירה לתפריט התצוגה של המכשיר.
    נרצה לנעול את המכשיר כאשר אנו רוצים להתעלם מהחיישנים שמתאימים את המסך. למשל כשאנו שוכבים על הגב או כשתמונה מסוימת צולמה בשכיבה ואנו רוצים להציג אותה ב"עמידה".
  6. מיקום – Location – הדלקה וכיבוי של רכיבי ה GPS – מיקום. מומלץ לרוב להשאיר דלוק על מנת שנוכל למצוא מכשיר שאבד או נגנב וכן על מנת שהתמונות שאנו מצלמים יכילו את פרטי המיקום של התמונה שצולמה.
  7. מצב טיסה – Airplane Mode – כיבוי / הדלקת וויפיי ורשת הסלולר. במקור נועד לשימוש במטוס, כשלא רוצים הפרעות. כיום טוב כדי "להתנתק" או במצבים בהם נרצה פחות קרינה (למשל לפני השינה למקם את המכשיר לידנו כדי שהשעון המעורר יעבוד, אך ללא זמינות לשיחות ואינטרנט), או כדי לשמור על הבטריה. גם אם רוצים להטעין מהר יותר, עדיף להעביר למצב טיסה, רק לקחת בחשבון שלא נהיה זמינים.
  8. נא לא להפריע – Do Not Disturb – מצב נא לא להפריע מאפשר לשלוט בהתראות שיקפצו / יצלצלו במכשיר. יש מצב שקט לחלוטין, ויש מצב שמאפשר לשיחות מועדפות להתקבל (למשל – מאת קרובי משפחה, אותם יש להגדיר מראש). אפשר להגדיר את משך הזמן שבו נהיה במצב זה. המידע מגיע למכשיר והמכשיר עדיין מחובר לרשת, אבל במצב זה לא תהיינה ההתראות שקופצות. כך למשל זה שימושי באולם קולנוע. ניתן להגדיר במצב זה אנשים מסוימים שיוכלו "להתגבר" על החסימה. למשל לראות רק התראות מבת הזוג, רק מי שבמועדפים. אפשר גם להגדיר שאם מתקשרים פעמיים אז זה גם עובר את החסימה.
  9. NFC – Near Field Communication – הדלקה / כיבוי של רכיב NFC המשמש לתקשורת מטווח אפס. כיום התקן משמש בעיקר ליישומים כמו הטענת רב-קו או צפייה בנתונים שלו, לביצוע תשלומים והעברת נתונים בין מכשירים קרובים. בחלקים מסוימים בעולם ניתן כבר לשלם בחנויות דרך המכשיר הסלולרי. בזכות התקשורת הקרובה (מטווח של פחות מסנטימטר) של הNFC, התשלום מהמכשיר בטוח יותר כי לא ניתן לגנוב נתונים או כסף מהמכשיר מ"משיכת" הנתונים בעזרת מכשירים לגניבת נתונים מרחוק. ובמיוחד משום שיש שכבת הגנה נוספת בסמארטפון – סיסמת נעילה. על מנת להטעין למשל את הרב-קו, נצטרך להתקין אפליקצייה דוגמת "רב קו אונליין" ולאחר מכן להפעיל אותה ולהצמיד את הרב קו לגב המכשיר בלי לזוז.
  10. העברת מסך / שידור – Cast – שידור במדיה למכשירים חיצוניים דוגמת ChromeCast או לטלויזיה.
  11. נקודה חמה / נקודת גישה אישית / Hotspot / נתב אלחוטי נייד – הופך את המכשיר לנתב / ראוטר ומאפשר למכשירים אחרים להתחבר לאינטרנט דרך המכשיר, שהופך להיות רשת זמינה ב WiFi. כך למשל. אם אנו רוצים לעבוד עם מחשב נייד במקום בו אין WIFI נוכל לפתוח נקודת גישה ולחבר את המחשב הנייד לWIFI האלחוטי.
  12. סינכרון – מאפשר לשלוט בסנכרון האפליקציות של גוגל. כך למשל נוכל להחליט האם המכשיר יבדוק אוטומטית את המיילים החדשים בג'ימייל או ישמור אוטומטית בענן אנשי קשר חדשים שנוספו כעת במכשיר או לחלופין לעשות את הפעולות האלו באופן ידני.

שאלות מרכזיות שנשאלו במפגש

  1. בעיות קול בזום:

    • שאלה: "אני לא שומעת בזום, ניסיתי לחבר אוזניות אבל זה לא עובד."
    • תשובה: ניסו להעלות את הווליום, לבדוק הגדרות האודיו בזום, ואם זה לא עוזר, להתקין מחדש את זום ולאשר הודעה על האודיו בכניסה לשיחה.

  2. שימוש בבלוטות' וצריכת סוללה:

    • שאלה: "האם בלוטות' צורך הרבה סוללה?"
    • תשובה: בלוטות' צורך קצת סוללה, אך זה נחשב זניח אם לא משתמשים בו באופן קבוע.

  3. הפעלת תכונות בטלפון:

    • שאלה: "איך מוסיפים כפתורים למסך המהיר?"
    • תשובה: ניתן להוסיף דרך התפריט למעלה באנדרואיד או הגדרות באייפון.

  4. הבדלים בין מכשירים:

    • שאלה: "למה אין לי את כל הכפתורים והאפשרויות שמוצגות?"
    • תשובה: האפשרויות והכפתורים יכולים להשתנות בין סוגי מכשירים שונים ובין מערכות הפעלה.

  5. בעיות חיבור לטלוויזיה חכמה:

    • שאלה: "איך מחברים את הטלפון לטלוויזיה החכמה?"
    • תשובה: נדרש לבדוק אם הטלוויזיה תומכת בשיתוף מסך או באפשרות הטלוויזיה של סמסונג ולהשתמש בפונקציונליות המתאימה בהתאם.

  6. אפליקציות ושימושים בנייד:

    • שאלה: "איך מוסיפים אפליקציות לתפריט המהיר?"
    • תשובה: ניתן להוסיף אפליקציות מתוך התפריט המהיר או דרך הגדרות המכשיר או דרך גלילה הצידה ולחיצה על +. באיפון דרך הגדרות מרכז הבקרה.

  7. קורסים ולמידה:

    • שאלה: "איך נרשמים לקורס בינה מלאכותית?"
    • תשובה: מכאן

  8. שימוש בNFC:

    • שאלה: "מה זה NFC ואיך משתמשים בו?"
    • תשובה: NFC משמש לתקשורת קרובה בין מכשירים לשימושים שונים כגון תשלומים או העברת נתונים.

הקלטת המפגש

מצגת עדכונים טכנולוגיים

זהו לבינתיים ורצינו לומר גם כל הכבוד! אנחנו גאים בכם.

שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בפייסבוק

התפריט המהיר / מרכז הבקרה

  • הגעה לתפריט המהיר, המכשיר צריך להיות דלוק. – באנדרואיד – בהחלקה כלפי מטה מהקצה העליון של המכשיר (ממש מהפלסטיק של המכשיר), באייפונים הישנים – בהחלקה מלמטה למעלה, באייפונים החדשים – בהחלקה מהצד-למעלה (פינה עליונה) כלפי מטה. 
  • מעבר להגדרות הרכיב – לחיצה ארוכה על כל רכיב בתפריט המהיר תעביר אותנו להגדרות נוספות (באנדרואיד) או תרחיב מידע אודותיו (באייפון).
  • עובד גם כשהמכשיר נעול  – התפריט המהיר יכול לעבוד חלקית גם ללא פתיחת הססמא במכשיר. לכן נוכל להדליק פנס גם בטלפון שאינו שלנו אך לא נוכל לצפות במידע אישי בטלפון של מישהו אחר.
 

אהבתם? מרוצים מהשירות?

פתיחת צ'ט
1
💬 איך אפשר לעזור?
פרטים ומידע על האקדמיה הדיגיטלית
שלום 👋
כיף שבאת לבקר!
יש מידע נוסף שנוכל לתת לך?