קורס בינה מלאכותית מתחילים

ימים
שעות
דקות
שניות

7 דברים שחשוב לגבות בטלפון החכם

גיבוי הסמארטפון הוא משימה חשובה שלא כדאי לדחות משום שלעולם אין לדעת מתי המכשיר יפסיק לעבוד או ייעלם.
להלן הקדמה והסברים אודות הדברים שכדאי לגבות במכשיר.

דברים שחשוב לגבות במכשיר הסלולרי

הרבה פעמים אנו מחזיקים בסמארטפון מידע חשוב שחבל יהיה לנו שיאבד. אם טרם עשינו זאת, הזמן הטוב לעשות בו גיבוי הוא ממש עכשיו. 
הגיבוי חשוב גם אם רוצים להחליף מכשיר ולהעביר את המידע ממכשיר ישן למכשיר חדש. 
כיום הגיבוי מבוצע לאינטרנט (לענן) אך אפשר אם רוצים להעביר את הקבצים למחשב / לכונן חיצוני. לדעתנו אין צורך בכך והגיבוי ברשת מספיק לגמרי.
בהמשך הקורס נלמד בהסברים מפורטים כיצד לבצע את הגיבויים, אך לפני כן, חשוב שנכיר את הדברים שכדאי לגבות: 

  1. גיבוי תמונות – התמונות הם אולי הדבר הכי חשוב שיש לנו במכשיר. יכול להיות להן ערך סנטימנטלי, זכרונות של אנשים אהובים ויכול להיות שהן מחזיקות תיעוד של מסמכים חשובים.כך או אחרת, חשוב לגבות אותן באופן סדיר ורצוי גם באופן אוטומטי. אחת השיטות שנלמד בהמשך לגיבוי התמונות היא בעזרת Google Photos שקיימת כבר במרבית המכשירים (אם אינכם מוצאים אותה, הנה קישור להורדה לאנדרואיד או קישור להורדה לאייפון). 
    חשוב לדעת שיש לנו במכשיר כמה מקורות לתמונות ואנו צריכים להגדיר גיבוי עבור כל אחד מהם. כך למשל נגבה את התמונות שאנו מצלמים במכשיר ולגבי התמונות שאנו מקבלים מוואטסאפ נוכל להחליט בנפרד אם לגבות גם אותן או לא.
  2. גיבוי אנשי הקשר – אנו צוברים במהלך הזמן הרבה אנשי קשר חשובים. אם בעבר היינו שומרים את הפרטים בפנקס טלפונים מסודר לפי א-ב, היום משמשת אותנו אפליקציית אנשי הקשר לניהול המידע וחשוב לגבות גם אותה. |
    בשביל לוודא שאנשי הקשר מגובים יש להיכנס להגדרות החשבון ושם לוודא שאפשרות גיבוי אנשי הקשר פתוחה.
    לבעלי אנדרואיד, אחת האפליקציות שאנו אוהבים לניהול וגיבוי אנשי הקשר היא אפליקציית אנשי הקשר של גוגל. אם היא אינה מותקנת אצלכם תוכלו להתקין מכאן:  קישור להתקנה למכשירי אנדרואיד.
    לבעלי אייפון – תוכלו לסנכרן את אנשי הקשר עם חשבון iCloud / תוכנת iTunes או דרך סינכרון אנשי הקשר בחשבון הג'ימייל המחובר לאייפון תחת הגדרות > אנשי קשר > חשבונות.
  3. גיבוי שיחות ומידע מוואטסאפ – חשוב להגדיר גיבוי בתדירות קבועה של השיחות והמידע באפליקציית וואטסאפ. בכדי לעשות זאת צריך להיכנס ל WhatsApp > הקישו על אפשרויות נוספות > הגדרות > צ‘אטים > גיבוי צ‘אטים > גיבוי. 
    נוכל להגדיר גם גיבוי לגוגל דרייב מהגדרות אלו ולקבוע את תדירות הגיבוי.
  4. גיבוי מיילים – על פי רוב אין צורך לגבות את המיילים משום שהם מסונכרנים עם חשבון המייל שלנו והמכשיר הוא רק "שער גישה" למיילים שנמצאים על מחשב מרוחק.
  5. גיבוי האפליקציות – גם כאן אין צורך לגבות את האפליקציות משום שניתן להתקין אותן מחדש בעת הצורך. יחד עם זאת, אם חשוב לכם לזכור איזה אפליקציות קיימות על המכשיר שלכם כדי שלא תשכחו את שמה של אפליקציה שימושית זו או אחרת אם מכשירכם יאבד – פשוט צלמו את המסך במצבים השונים כדי שתהיה לכם תמונה של האפליקציות במכשירכם והסדר שבו הן מסודרות על המכשיר
  6. גיבוי מסמכים וקבצים – לפעמים אנו מחזיקים בסמארטפון גם קבצים שהתקבלו בצורות שונות (למשל בוואטסאפ או במייל). נוכל לגבות גם אותן בעזרת העלאתן לאפליקציית גוגל דרייב. זה לא משהו שיש בו צורך בדרך כלל משום שהקבצים לרוב נשארים גם במייל ולפעמים גם בוואטסאפ, אבל כדאי להכיר ונלמד זאת בהמשך.
  7. גיבוי הגדרות המכשיר – אם הגדרתם הגדרות שונות מברירת המחדל כגון  – הגדלתם את גודל האותיות בטלפון או השתקתם התראות לאפליקציות מסוימות, אולי תרצו לגבות גם את ההגדרות הללו (זה פחות קריטי משום שלרוב זה משהו שאפשר לשחזר גם בלי גיבוי). גיבוי כזה מעט יותר מסובך ובכל מכשיר זה אחרת. על פי רוב – פותחים את אפליקציית ההגדרות בטלפון, מקישים על מערכת ואז גיבוי. אם השלבים האלה לא תואמים להגדרות הטלפון, נסו לחפש "גיבוי" בהגדרות המכשיר.

דברים נוספים שכדאי לדעת

  • אם רכשתם מכשיר חדש, היום קל במיוחד להעביר את המידע ממכשיר למכשיר (בעזרת טכנאים או אם יש לכם את הידע לעשות זאת לבד).
  • גיבוי "תופס מקום" באינטרנט או במקום כלשהו. יחד עם זאת למרבית השירותים ניתן למצוא גיבוי בעלות נמוכה או בחינם.
  • אפשר לגבות עוד ועוד, ולעשות גיבוי לגיבוי, אין לדבר סוף… אנו ממליצים לעשות גיבוי אחד ולראות שהוא עובד. על פי רוב זה יספיק לנו ונוכל לישון בלילה בשקט…
  • יש עוד כלי גיבוי רבים באפליקציות נוספות. לא בטוח שאנחנו צריכים אותם, אבל אם יש לכם דברים ממש ממש חשובים, אז זה הזמן לבדוק אם יש לכם צורך בזה.

שיעורי בית

פנו לעצמכם זמן בימים הקרובים כדי להתבונן בדברים שחשוב לכם לגבות. זו משימה שלפעמים היא מעצבנת, אבל בזכותה נוכל להציל מידע חשוב ביום פקודה.

זהו לבינתיים ורצינו לומר גם כל הכבוד! אנחנו גאים בכם.

שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בפייסבוק

אהבתם? מרוצים מהשירות?

פתיחת צ'ט
1
💬 איך אפשר לעזור?
פרטים ומידע על האקדמיה הדיגיטלית
שלום 👋
כיף שבאת לבקר!
יש מידע נוסף שנוכל לתת לך?