חיפוש בגוגל: איך לחפש מידע ברשת בצורה יעילה
אוסף טיפים שהופכים את החיפוש בגוגל ליעיל במיוחד:
כיצד לחפש ביעילות ביטויים ומחרוזות כך שנוכל לסנן תוצאות לא רצויות ולהגיע למידע הכי עדכני והכי רלוונטי עבורנו.
סיכום שיעור שני - 19.3.23
סיכום שיעור ראשון - 12.3.23
טיפים לחיפוש יעיל
- תוצאות רק עבור הביטוי בשלמותו – מחפשים ביטוי או משפט מסויים? השתמשו במרכאות כפולות בתחילתו ובסופו – " ". כך תקבלו רק תוצאות בהן המלים מופיעות בדיוק כפי שהופיעו במשפט שלכן.
למשל אם ברצונכם לחפש את הביטוי "ילד טוב ירושלים" – הקיפו אותו במרכאות, אחרת תקבלו תוצאות שיכולות להכיל את כל אחת מהמילים הללו, גם אם הן רחוקות זו מזו. - הסירו תוצאות לא רצויות – ביצעתם חיפוש אבל צצות לכם המון תוצאות לא רלוונטיות? אם יש להן מכנה משותף, אפשר לכתוב "-" (סימן מינוס או מקף) ומיד אחר כך את המילה המתארת את המכנה המשותף של התוצאות הלא-רלוונטיות. במקרה כזה, גוגל תציג רק תוצאות ללא המילה הזו.
למשל הביטוי הבא – נשק קטלני -סרט יציג תוצאות של אתרי אינטרנט בהם מופיע הביטוי "נשק קטלני", אך אינן מכילות בתוכם את המילה "סרט". - תנו לגוגל לנחש את המילים החסרות – שימוש בכוכבית * יאפשר לחפש ביטויים עם מילים חסרות. הקלידו * במקום מילה שאתם רוצים שגוגל תשלים בחיפוש, כך למשל אם אינכם זוכרים במדויק את הביטוי, תוכלו לחפש * טוב לו * רע לו
- חפשו ללא מילות חיבור – אם הנכם מחפשים ביטוי ארוך, השמיטו מילות חיבור, ו' החיבור וכתבו את ליבת החיפוש. למשל, במקום לכתוב "באיזה שעה נפתח סניף הדואר ברחוב דרך בית לחם" תוכלו לכתוב שעת פתיחה דואר בית לחם
- צמצמו את החיפוש בהדרגה – קודם חפשו "סרט מעניין" , אם קבלתם יותר מידיי תוצאות, חפשו "סרט קומדיה מעניין" ואם גם זה יותר מידיי, אז המשיכו להוסיף פרטים שיצמצמו את החיפוש "סרט קומדיה מעניין 2020"
דברים נוספים שכדאי לדעת
- אם טעינו בכתיבת הביטוי, לא נורא. גוגל לרוב ידע לתקן את הטעות באופן אוטומטי
- מעבר לחיפוש מידע בגוגל, חיפוש נכון בגוגל נהדר לפתרון חידות, תשבצים וחידות.
- תוכלו לתת לגוגל לעבוד בשבילכם. אם תרצו לקבל הודעה ברגע שגוגל מוצא תוצאה חדשה, תוכלו להיכנס ל – https://www.google.com/alerts ולהקליד שם את הביטוי. כאשר גוגל יאתר אתר אינטרנט חדש עם הביטוי הזה, הוא ישלח אליכם מייל.
- רוצים ללמוד עוד טיפים? בקישור הזה יש כתבה נהדרת (באנגלית) על חיפוש בגוגל.
קישורים לשיעורים שהזכרנו בשיעור
שיתוף השיעור בוואצאפ
שיתוף השיעור בפייסבוק