פרסומת

פינוי שטח במכשיר - ניהול תמונות בסמארטפון - מחיקה / העברה לארכיון

בשיעור הזה נלמד כיצד לפנות מקום בסמארטפון על ידי מחיקת תמונות, נלמד מה ההבדל בין העברת תמונה לארכיון לבין מחיקה לצמיתות ואיך לשחזר תמונה שמחקנו.

* הסבר מילולי מופיע לאחר הסרטונים
 * על מנת לראות את הסרטונים במסך גדול, יש ללחוץ על המרובע המקווקו 
 בפינה התחתונה.

הסבר לבעלי אנדרואיד

הסבר לבעלי אייפון

סדר הפעולות

ראשית, חשוב להבין את ההבדל בין מחיקה לבין העברה לארכיון:
מחיקת תמונה – התמונה נמחקת מהמכשיר ואין לנו צורך בה יותר. לפעמים יש תקופת "חסד" או שלב ביניים שבו התמונה עוד נמצאת בסל המחזור וניתן יהיה לשחזר את התמונה כל עוד סל המחזור לא התרוקן.
העברת תמונה לארכיון – אירכוב תמונה כך שהיא לא תופיע בזרם התמונות הרגיל אלא ניתן יהיה לצפות בה רק בארכיון או בחיפוש. בהעברת תמונה לארכיון, התמונה נשמרת ולא נמחקת.


הסבר למשתמשי אפליקציית "גוגל תמונות"

  1. פתחו את האפליקציה של גוגל תמונות –
  2. לחצו על "ספרייה" בחלק התחתון של המסך.
  3. לחצו על "ארכיון".
  4. בחרו בתמונה שתרצו למחוק על ידי לחיצה ארוכה.
  5. לחצו על פח האשפה למחיקה. 
    שימו לב שתמונה שנמחקה נשארת ב"פח האשפה" לתקופה של 60 יום ולאחר מכן נמחקת באופן אוטומטי ולא ניתן לשחזר אותה.

לפינוי מקום במכשיר דרך גוגל תמונות:

  1. לחצו על העיגול משתמש שלכם בחלק העליון של המסך.
  2. לחצו על "פינוי… (כמות המקום שתוכלו לפנות)" 
  3. לחצו על הכפתור הכחול "פינוי…"

 

למשתמשי אייפון

  1. פתחו את הגלריה.
  2. מחקו את התמונות ואת הסרטונים הלא רצויים.
  3. בשלב הזה התמונה לא נמחקה מהמכשיר אלא הועבר לארכיון, על מנת להגיע לארכיון לחצו על "אלבומים" בחלק התחתון של המסך.
  4. גללו לסוף העמוד ולחצו על "נמחקו לאחרונה"
  5. בחרו בתמונה שתרצו למחוק על ידי לחיצה ולאחר מכן לחצו על מחיקה.
  6. לשחזור תמונה שנמחקה לחצו על "שחזר"

למשתמשי סמסונג המשתמשים באפליקציית גלריית התמונות

  1. פתחו את הגלריה (סמל אדום עם פרח)
  2. בחרו תמונות וסרטונים שברצונכם למחוק על ידי לחיצה ארוכה על התמונה ולאחר מכם בחרו "מחיקה"
  3. בשלב הזה התמונה לא נמחקה מהמכשיר אלא הועבר לסל המחזור ויש אפשרות לשחזר את התמונות במידת הצורך דרך סל המחזור. 
  4. על מנת להגיע לסל המחזור, לחצו על כפתור התפריט שנראה כמו שלוש נקודות בחלק העליול של המסך.
  5. בחרו באופציה "סל מחזור".
  6. על מנת לרוקן את הסל לגמרי לחצו על "ריקון" תוכלו גם למחוק או לשחזר תמונה על ידי לחיצה ארוכה על התמונה.

 

זהו לבינתיים ורצינו לומר גם כל הכבוד! אנחנו גאים בכם.

שיתוף ב whatsapp
שיתוף בוואטסאפ
שיתוף ב facebook
שיתוף בפייסבוק

עקבו אחרינו בפייסבוק

עשו לנו "לייק" 👍 וקבלו הודעות על שיעורים חדשים, עדכונים על שידורים חיים ועוד דרך עמוד הפייסבוק שלנו.