מחזור חדש - קורס בינה מלאכותית

ימים
שעות
דקות
שניות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הדרכה על תפריט הגדרות מהירות / מרכז הבקרה בסמארטפון - חלק 1

הכירו את תפריט ההגדרות המהירות של המכשיר החכם שלנו (באייפון נקרא "מרכז בקרה"). תפריט זה מופיע כאשר מחליקים  עם האצבע מקצה המכשיר ודרכו אפשר לבצע פעולות מהירות כמו הדלקה / כיבוי של וויפיי, פנס ועוד.
בהקלטה ובסיכום המופיע מטה עברנו על משמעות הסמלים המופיעים בתפריט, על התפקידים שלהם ומה כדאי להדליק / לכבות.

הקלטת השיעור

סיכום המפגש

הגעה להגדרות מהירות / מרכז בקרה

דרך התפריט המהיר אפשר להדליק ולכבות בצורה מהירה רכיבים כגון – מעבר ל"מצב טיסה" (מצב בו הוויפיי והסלולר כבוי), מיקום, נעילה ושחרור סיבוב המסך, בחלק מהמכשירים אפשר להדליק ולכבות את הפנס, לבחור רשת אלחוטית ועוד.

באנדרואיד – בהחלקה כלפי מטה מהקצה העליון של המכשיר (ממש מהפלסטיק של המכשיר) 

באייפונים הישנים – בהחלקה מלמטה למעלה

באייפונים החדשים – בהחלקה מהצד-למעלה (פינה עליונה) כלפי מטה. 

רכיבי התפריט המהיר - חלק 1

  1. וויפי – Wi-Fi – בחירת רשת הוויפי הזמינה באזור. מומלץ לרוב להשאיר דלוק אלא אם כן רשת הוויפיי לא יציבה.
    מומלץ להשאיר תמיד דולק על מנת שהטלפון יוכל "לנוח" כשמתאפשר חיבור לוויפיי.
    במקרים בהם יש רשת וויפיי לא יציבה (לפעמים יופיע סימן שאלה / סימן קריאה לצד הסמל של הוויפיי שמסמן שהרשת לא יציבה), ניתן לכבות את הוויפי ולגלוש ברשת דרך הנתונים הסלולריים המגיעים עם חבילת הגלישה
    הרחבה על WIFI: וויפי זו טכנולוגיה להעברת נתונים המאפשרת למכשירים אלקטרוניים להעביר נתונים באופן אלחוטי במרחב באמצעות גלי מיקרו. טווח השידור מגיע עד עשרות מטרים.
    הWIFI מאפשר לטלפון לנוח ע"י משיכת נתונים ממקור קרוב (מאשר מהאנטנות הסלולריות הרחוקות הפרוסות ברחבי העיר). זו הסיבה שבגללה גיבויים של תמונות וסרטונים יבוצעו רק כאשר המכשיר מחובר לWIFI (דורש הרבה אינטרנט ויכול לתפוס את כל החבילה הסלולרית).
    מקור השם וויפי – שלא כמו שחושבים בטעות, Wi-Fi אינו קיצור של Wireless Fidelity אלא המונח הומצא על ידי חברת שיווק לבקשתה של תעשיית הרשתות האלחוטיות שחיפשו מונח ידידותי למשתמש (במקום השם הרשמי שהוא – IEEE 802.11).
  2. נתונים סלולרים – Cellular Data – בחירת הרשת הסלולרית (לרוב – אוטומטית) לחיצה ארוכה תראה את נפח השימושאפשר לכבות נתונים סלולריים (בחו"ל, או בטיסה למשל) ולהשאיר את ה-וויפי פתוח. מומלץ להשאיר דלוק.
  3. פנס – Torch – הדלקה וכיבוי הפנס. אין צורך לשחרר את המכשיר מנעילה.
  4. בטריה /  חיסכון בחשמל – מעבר למצב חיסכון בחשמל שבו הטלפון "מנתק" מערכות לא חיוניות כדי לחסוך בסוללה – כלומר, מוריד את עוצמת הבהירות של המסך, בודק לעיתים רחוקות יותר הודעות ועוד. לחיצה ארוכה מראה פרטים על רמת הטעינה ומצב הבטריה. מומלץ לרוב להשאיר כבוי אלא אם יש צורך.
  5. סיבוב מסך – Auto-Rotate / Portrait – ניהול אופן התצוגה של המכשיר – מותאמת למצב הטלפון או נעולה במצב אנכי (פורטרט) או במצב אופקי (Landscape). לחיצה ארוכה מעבירה לתפריט התצוגה של המכשיר.
    נרצה לנעול את המכשיר כאשר אנו רוצים להתעלם מהחיישנים שמתאימים את המסך. למשל כשאנו שוכבים על הגב או כשתמונה מסוימת צולמה בשכיבה ואנו רוצים להציג אותה ב"עמידה".
  6. מיקום – Location – הדלקה וכיבוי של רכיבי ה GPS – מיקום. מומלץ לרוב להשאיר דלוק על מנת שנוכל למצוא מכשיר שאבד או נגנב וכן על מנת שהתמונות שאנו מצלמים יכילו את פרטי המיקום של התמונה שצולמה.
  7. מצב טיסה – Airplane Mode – כיבוי / הדלקת וויפיי ורשת הסלולר. במקור נועד לשימוש במטוס, כשלא רוצים הפרעות. כיום טוב כדי "להתנתק" או במצבים בהם נרצה פחות קרינה (למשל לפני השינה למקם את המכשיר לידנו כדי שהשעון המעורר יעבוד, אך ללא זמינות לשיחות ואינטרנט), או כדי לשמור על הבטריה. גם אם רוצים להטעין מהר יותר, עדיף להעביר למצב טיסה, רק לקחת בחשבון שלא נהיה זמינים.

חשוב לדעת

  1. על מנת להגיע לתפריט המהיר, המכשיר צריך להיות דלוק.
  2. לחיצה ארוכה על כל רכיב בתפריט המהיר תעביר אותנו להגדרות שלו
  3. התפריט המהיר יכול לעבוד חלקית גם ללא פתיחת הססמא במכשיר. לכן נוכל להדליק פנס גם בטלפון שאינו שלנו אך לא נוכל לצפות במידע אישי בטלפון של מישהו אחר.
 

אהבתם? עשו לנו 👍 בפייסבוק וקבלו הודעה על שידורים חיים שלנו בפייסבוק.

זהו לבינתיים ורצינו לומר גם כל הכבוד! אנחנו גאים בכם.

שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בפייסבוק
עולם הדיגיטל בשפה פשוטה

מחזור חדש באקדמיה

הצטרפו למאות תלמידים מרוצים שלומדים איתנו!

🤖 קורס בינה מלאכותית מתחילים ומתקדמים
🎨 קורס קנבה / Canva
📊 קורס שנתי בנושאים מובחרים
סדנאות כלי דיגיטל ועוד…

השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם בהקדם 👇

לקבלת הזמנות למפגשים:

הירשמו לניוזלטר שלנו:

פתיחת צ'ט
💬 איך אפשר לעזור?
פרטים ומידע על האקדמיה הדיגיטלית
שלום 👋
תודה על התעניינותך באקדמיה הדיגיטלית.
איך אוכל לעזור לך?